Ben toe aan vakantie.. ;-)
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Ellena
15 Oktober 2009 | Nieuw Zeeland, Wanaka
Na bijna 4000km eenbaans slingerweggetjes (a.k.a. 'snelweg'), 2 aanhoudingen door politie (waarvan 1 ook een bon heeft opgeleverd), een parkeerboete en waarschijnlijk ook nog een flitsboete zijn we vandaag weer heelhuids aangekomen in Wanaka, waar we ook zijn begonnen.
We hebben het hele Zuidereiland rondgecruised en echt zo ontzettend veel gedaan en gezien.. ben gewoon KAPOT! Toe aan vakantie.. ;-) Gelukkig vlieg ik zondag naar Frans-Polynesie, om 9 dagen te relaxen op witte stranden en bij te komen van alle activiteit hier in NZ.. Vervelend hoor..:D
En wat helemaal cool is, is dat ik zondag 18 oktober erheen vlieg, maar zaterdag 17 oktober aankom!
Ik vlieg gewoon door de datumgrens heen!! Ben benieuwd of je daar heelhuids uitkomt en of ik er dan ook een dag jonger uitzie.. :P
Maar zover is het nog niet, eerst heb ik nog 1,5 dag Wanaka en een dag Queenstown voor de boeg. Het relaxte is dat iedereen uit het huis van Marleen weg is, dus we hebben de toko voor onszelf! Lekker rustig!
Na mijn vorige verslag heb ik oa:
- gebadderd in warme (doch stinkende..:S) sulfurbadjes in Hanmer Springs
- genoten van een massage en een detox bodywrap in de Hanmer Spa
- een walvistocht gemaakt (en 3 keer een walvis gezien! Zoooo gaaf!!!)
- aan een wijntour deelgenomen in Marlborough, de wijnregio van NZ (6 wijnhuizen bezocht, waar gemiddeld 6 glaasjes wijn werden geschonken.. het was gezellig.. ;-))
- gehiked en een cruise gemaakt in Abel Tasman National Park
- op een strandje in het zonnetje uitgerust in Abel tasman
- een superleuke markt bezocht in Nelson
- een Ecotour met allemaal 65+ grijze duiven gemaakt naar Farewell spit
- Franz Josef Gletsjer en Fox Gletsjer bewonderd en een wandeltocht naar Franz Josef gemaakt
- erg duur en absoluut niet backbacker-budget-waardig gegeten in Nelson.. maar oh zo lekker!
- de Pancake Rocks bewonderd
- met een Jetboat door de Buller Gorge gecrossed (dat gaat hard joh!! Heel gaaf!)
- heel veel zeehonden en verschillende soorten vogels gezien
- heel veel potatowedges met sour cream en chili sauce gegeten
- heel veel pindakaas gegeten (Kraft light crunchy peanutbutter.. the best!!!)
- heel veel wijn gedronken
- heel veel geshopt.. (onder het mom van 'Je kan het meisje wel uit de winkel halen maar het winkelen niet uit het meisje' heb ik me flink uitgeleefd hier. Wat ik in Tokyo heb gelaten, heb ik hier ruimschoots goedgemaakt. En nu weet ik niet hoe ik het mee moet nemen.. er gaat morgen in ieder geval een grote doos vol meuk richting Nederland! :-))
- ergo ook heel veel geld uitgegegen..
- heel veel en heel lang gereden
- en vooral heeeeeeel veeeeeeel genoten van alle coole dingen die je hier kan doen!
Ik vergeet vast de helft, maar ik denk dat de boodschap wel duidelijk is.. Zie voor een gedetailleerd verslag wederom de site van Marleen.. :D
Volgende keer schrijf ik waarschijnlijk vanuit een hangmat op een bountyeiland! Hoe is het eigenlijk in Nederland? Koud hoorde ik? :P
Nou daaaaag hoor!!
Dikke kus op jullie koude wangen!
Ellena
15 Oktober 2009 - 10:28
Atina:
Oh El wat lekker allemaal! tis hier idd koud (10 graden overdag, s'nachts vriest het) maar wel lekker fris! Als je toch aan het viegen bent de 18e, vlieg f over Cafe Daan aan de GroteMarkt, Bokbierfeest met Snert....vier ik mn verjaardag!! Red je dat niet, ik drink wel een biertje voor je.
Dikke kus en heeeel veeel reisfun! pura vida Anita -
15 Oktober 2009 - 10:32
Marleen:
Thx El! t Was gezellig! Geniet van je vakantie in de warme zon op een lekker strandje!
X Leen -
15 Oktober 2009 - 10:46
Sarah:
klinkt errug goed!! en ja, die kus komt inderdaad aan op mijn koude wangen.. brrrrrrr wat is het koud hier
Have fun, dikke zoen terug -
15 Oktober 2009 - 12:03
Je Broertje:
Sjonge jonge. De volgende keer ga ik wel mee hoor ;)
xx -
15 Oktober 2009 - 12:07
Renske:
tuurlijk ook even lezn bij jou, leuk om te horen dat jullie t naar de zin hebben gehad samen. have fun relaxing! dikke kus -
15 Oktober 2009 - 19:37
Ingar:
'Je kan het meisje wel uit de winkel halen maar het winkelen niet uit het meisje'... ja ja, maar waar heeft dat meisje dan gewinkeld???
Geniet van die hangmat, meis!
X -
20 Oktober 2009 - 10:55
PdeG:
Jaja, en als de winkel niet naar Ellena komt, gaat Ellena wel naar de winkel. Wat is het leven toch goed, he.
Dikke kus -
22 Oktober 2009 - 06:22
Lennart.:
Hoi Ellena, het ziet er naar uit dat jij het heel errug naar je zin hebt. Alles klinkt echt super cool. Veel plezier de komende tijd!. Gr. Lennart.